fbpx
  • 26 000+ nöjda elever
  • 9 av 10 höjer betygen
  • Grundat i Lund 2007

Ta din studieteknik till nästa nivå

De olika metoderna och tipsen som vi har med här är ganska generella och passar de flesta. Självklart handlar det om att hitta det som passar dig bäst men efter snart 14 år i branschen vet vi att dessa fem kategorier ger riktigt bra resultat.

Nedan har vi samlat tips i fem olika kategorier som hjälper dig att komma igång med att få riktigt bra studieteknik.

5 tips för riktigt bra studieteknik

  1. 4 snabba tips – Allmänna tips för att förbättra studierna
  2. Planering & Förberedelse – Hur man ska planera och förbereda sig inför uppgifter och lektioner.
  3. På lektionerna – Hur man använder lektionerna på bästa möjliga sätt.
  4. Framför böckerna – Hur du utnyttjar tiden framför böckerna.
  5. Inför prov – Hur du förbereder dig inför prov

God studieteknik – en avgörande faktor

Det är vanligt att många elever under sin skolgång tappar motivationen och studieglädjen för sina studier. När detta händer finns det en risk att studieresultaten i sin tur påverkas till det sämre. Det kan bli en ond spiral som kan vara svår att ta sig ur om inte rätt verktyg eller tekniker ges. En ond spiral som påverkar studierna men framförallt elevens hälsa och välmående.

Dessa svårigheter kan undvikas utan några som helst problem! Efter över ett decennium av erfarenhet inom branschen vet vi på SmartStudies om vilka studietips och studietekniker som gör verklig skillnad och som därmed vänder den nedåtgående spiralen. Att ha en riktigt bra studieteknik är en viktigt nyckel som skapar en stabil grund och goda förberedelser för att klara framtida studier på högre nivå – men också för kommande arbetsliv.

Vad innebär en god studieteknik?

Studieteknik handlar om hur du studerar. Att förbättra sin egen studieteknik innebär att du lär dig nya metoder för att klara studierna bättre! Det handlar om att vara målmedveten och långsiktig. Det är viktigt att ha i åtanke att studieteknik är inget som kommer automatisk, utan du måste medvetet förbättra dig. Lyckad studieteknik är även något som är individuellt vilket innebär att din kompis metoder kanske inte fungerar för dig eller vice versa. Det gäller att hitta sin grej och för att göra detta krävs tålamod och långsiktighet. Alla trivs bäst med olika metoder. Målet med bra studieteknik är i princip två saker:

Bli effektiv i ditt studerande – Målet med bra studieteknik är att lära sig så mycket som möjligt på den nerlagda tiden. Med bra studieteknik behöver du därför inte plugga mer. Det handlar om att vara fokuserad och att att utnyttja tiden när du väl pluggar så att du får ut maximal effekt av den.

Få kontroll för att undvika stress –  Det gäller att inse att god framförhållning är en viktig aspekt för god studieteknik. Att plugga stenhårt dagen innan prov är en metod som sällan lönar sig –  möjligtvis en enstaka gång men i längden eller på högre nivåer kommer det inte att fungera. Genom att strukturera upp plugget och genom att sprida ut uppgifterna över tid visar på kontroll och planering. Detta i sin tur stärker ditt självförtroende samt din inlärningsförmåga. Helt plötsligt känner du att du lär dig så mycket mer utan att behöva lägga ner särskilt mycket tid. I sin tur riskerar du inte att bli stressad över plugget!

Vill du få fler tips på studieteknik?

På SmartStudies har vi sedan 2007 arbetat med att förbättra studieresultaten för tusentals elever. 9 av 10 når sina studiemål och det är inte en slump.

Hos oss kan du alltid få en privatlärare som lär dig att hitta en individuellt anpassad studieteknik som hjälper dig uppnå ökade studieresultat. Vi ser till att matcha dig med en personligt utvald studiecoach, som både kan just dina ämnen och som kan coacha och motivera. Med rätt studieteknik och metoder, når du dina studiemål på rekordtid!

Vi samarbetar även med Allakando läxhjälp och här kan du läsa om 15 tips från deras håll som är riktigt bra!