fbpx
  • 26 000+ nöjda elever
  • 9 av 10 höjer betygen
  • Grundat i Lund 2007

SmartStudies hjälper nu även familjer med barnpassning

barnpassning med lek

Barnpassningen kommer att vara en tilläggstjänst till SmartStudies nuvarande konceptet och gå under namnet myNanny. Syftet är att kunna hjälpa familjer som har yngre barn att få livspusslet och den ofta stressiga vardagen som småbarnfamilj att gå ihop.

Vi hjälper både familjer som vill ha avlastning och hjälp några eftermiddagar i veckan innan föräldrarna kommer hem ifrån jobbet och familjer som vill ha hjälp vid enstaka tillfällen. Mer om barnpassningen och barnvakterna hittar du här.

Många av de nuvarande familjer vi hjälper med läxhjälp har länge efterfrågat hjälp med barnpassning till sina yngre barn och pedagogikavdelningen har därför arbetat under en längre tid med att utveckla en egen barnvaktscertifiering och rekryteringsprocess för att välja ut riktigt bra barnvakter.

I rekryteringsprocessen fokuserar vi framförallt på att barnvakten ska ha ett genuint intresse för barn och att personen ska vara ansvarsfull. Det ska lysa av glädje i ögonen när personen pratar om att arbeta tillsammans med barn och personen ska samtidigt förstå betydelsen av uppgiften och den viktiga roll man har som barnvakt.

Ett grundkrav för att kvalificera sig för en intervju är att man har tidigare erfarenhet av att arbeta tillsammans med barn som är mellan 0 och 6 år gamla, även ifall vi hjälper familjer med barnpassning upp till att barnen är 14 år.

Viktigt är också att personen kan hjälpa familjen under minst 12 månader. Då barnpassningen ofta är förlagd till eftermiddagar innan föräldrarna kommer hem passar arbetet perfekt för den som studerar och vill arbeta extra några eftermiddagar i veckan.

Matstund

Under barnvaktscertifieringen går vi igenom många viktiga områden som man måste behärska som barnvakt. Kommunikation med föräldrar, hur man skapar kontakt med barnen, en positiv miljö och vilka lekar som är roliga vid olika åldrar är några av de saker vi går igenom för att barnen ska trivas.

Vi fokuserar även mycket på säkerhet och går då igenom hur vi agerar om en farlig situation skulle uppstå och hur vi kan förhindra att de inträffar. Exempel på farliga situationer är allergiska reaktioner, andnöd, blödningar, elektricitet, hjärt- och lungräddning, kramp, medvetslöshet. skrubbsår och slag mot huvudet.

Precis som när man som familj arbetar tillsammans med en privatlärare kommer man i barnpassningen att kunna välja mellan både klippkort och prenumerationer. Vanliga uppgifter som barnvakterna hjälper till med är att hämta på förskolan eller skolan, följa barnen hem, laga enklare måltider och självklart leka och ha roligt tillsammans.

För de barn som har börjat skolan kan barnvakten även hjälpa till med läxläsningen. Något vi naturligtvis har en enorm erfarenhet från inom SmartStudies. Här hittar du mer information om barnpassning.