Frågor & svar om extrajobb på SmartStudies
0775 – 88 80 15 Jobb

Svar

Jobbsökande

Hur ska jag göra för att få jobbet?

Först och främst gäller det att du presterar bra under din intervju och testet i pedagogik.

Utöver det du presterar där är det bra att tänka på att ju fler ämnen du kan undervisa i desto större är sannolikhet att vi kommer att hitta elever som passar dig.

Vid många jobbansökningsprocesser är det en god idé att ringa in och fråga lite om tjänsten och visa sitt intresse. När man ringer, mejlar eller chattar med oss kommer man däremot bara i kontakt med utbildningsspecialisterna som inte är insatta i själva rekryteringen. Det är rekryterarnas område och dem kommer man först i kontakt med om man blir kallad till intervju. Det är alltså inte någon bra idé att ringa, mejla eller chatta om jobbet med någon av utbildningsspecialisterna.

Hur fungerar rekryteringsprocessen?

 • Första steget är att du fyller i din ansökan på www.smartstudies.se/jobba-hos-oss/
 • En av våra rekryterare kommer därefter att se över din ansökan och han eller hon ger sedan besked inom tre arbetsdagar.
 • Klarar du det första steget blir du därefter via mejl kallad till intervju.
 • Efter din intervju får du besked inom en vecka!

Ansökan – hur ansöker jag?

Du ansöker genom att fylla i formuläret längst ner på: https://smartstudies.se/jobba-hos-oss/ Där finner du också mer information om jobbet. Lycka till med din ansökan!

Ansökan – räkna ut betygssnitt

Räkna ut dina betyg gör du enklast via: studentum.se/se/studentum/rakna_ut_betyg.aspx

Väl på sidan väljer du först din betygsplan och därefter väljer du ditt program en liten bit ner på sidan.

Ansökan - specifik referens

Du ansöker till en specifik elev genom att fylla i formuläret längst ner på www.smartstudies.se/jobba-hos-oss/
I ansökningsformuläret finns det sen en ruta där du fyller i ditt referensnummer.
Referensnumret hittar du i annonsen som du såg på till exempel Arbetsförmedlingen eller Facebook.

Ansökan – staden jag bor i finns inte med på listan

Då väljer du den stad som ligger närmast där du bor.

Ansökan – gick inte att skicka in

Internet Explorer och vissa andra webbläsare kan av någon anledning inte alltid skicka iväg ansökan.
Ladda därför ner den gratis webbläsaren Google Chrome och försök igen: google.se/intl/sv/chrome/browser/
Nu ska det fungera! 🙂

Ansökan – kan jag ändra/göra om min ansökan?

Om du av någon anledning vill ändra eller göra om din ansökan kan du självklart göra det.
Då gör du helt enkelt en ny ansökan!

Ansökan – varför blev jag inte kallad till intervju?

Rekryterarna tittar på många olika faktorer när de bestämmer om du går vidare till nästa steg i processen eller inte. Några av de saker de baserar sin bedömning på är hur många lärare som idag jobbar inom organisationen inom samma ämnen och geografiska områden som du vill. En annan faktor är vilka ämnen du kan undervisa i och hur efterfrågan ser ut där du söker jobb.

Det går tyvärr INTE att få ett mer specifikt svar om varför du inte gick vidare till nästa steg. Anledningen är att rekryterarna enbart fokuserar på intervjuhållning och matchning till rätt familjer.

Om du ringer upp eller skriver på chatten kommer du till någon av utbildningsspecialisterna som tyvärr inte är insatta i rekryteringen och de beslut rekryterarna tar.

Vi beklagar att vi inte kan ge dig mer specifik information än så!

Intervju – hur fungerar intervjun?

Under intervjun kommer du att få träffa en av rekryterarna. Du kommer att få möjlighet att berätta mer om dig själv och besvara frågor från rekryteraren.

Intervju – ingen ringer upp mig trots att min intervju har börjat

Gör så här:

 • Vänta till 10 minuter efter det att din intervju har startat. Det kan hända att någon av intervjuerna innan dig har dragit ut på tiden och att det därigenom har blivit en förskjutning i schemat.
 • Om du fortfarande inte har blivit uppringd efter 10 minuter har det hänt något som gör att rekryteraren som ska hålla din intervju inte kommer att kunna genomföra den på utsatt tid. Vi beklagar i så fall verkligen det. Boka i så fall en ny intervju genom att klicka på samma länk som du bokade din första intervju via. Du behöver inte kontakta någon av utbildningsspecialisterna och berätta att du har bokat om din intervju, systemet skickar nämligen ett automatiskt meddelande.

Om jobbet – mer info om jobbet

I ditt arbete hjälper du grundskoleelever och gymnasieelever med deras skolarbete. Du undervisar hemma hos eleverna under minst 90 minuter per tillfälle. Nästan alla våra lektioner är däremot 120 minuter långa.

Du väljer själv vilka ämnen du undervisar i och vilka elevuppdrag du tar dig an. Vi ger dig en grundutbildning i pedagogik och du får även kontinuerlig feedback och coachning från våra utbildningsspecialister.

Mer information om jobbet kommer du att få om du går vidare till intervjusteget. Kontakta inte någon av utbildningsspecialisterna med frågor innan dess.

Om jobbet – jobbar man med en eller flera elever samtidigt?

Det vanligaste är att vi hjälper en elev åt gången. Ibland kan däremot till exempel två syskon vilja ha undervisning tillsammans men det är ovanligt.

I ditt arbete kommer du att få erbjudanden om att hjälpa elever som stämmer överens med den information du har gett oss om var och i vilka ämnen du kan kan undervisa. Du väljer sen själv vilka erbjudanden du väljer att acceptera.

Obs!
Återvänd alltid till de här frågorna innan du ringer, mejlar eller skriver på chatten.

Då kan vi utbildningsspecialister lägga mer än dubbelt så mycket tid på både våra elever och lärares utveckling. Tveka däremot aldrig med att kontakta oss om du vill diskutera er undervisning!

Allt gott,
Utbildningsspecialisterna

Om jobbet – när jobbar man? Kvällar/helger?

Du träffar vanligtvis din elev på fasta dagar och tider i veckan. Vilka dagar och tider ni väljer bestämmer du tillsammans med din elev.

Vanligt är däremot att du kommer att träffa dina elever på kvällar och helger då eleverna går i skolan under vardagarna.

Om jobbet – hur många elever/uppdrag kan man ha?

Du kan jobba alltifrån 2 till 30 timmar i veckan. Du väljer själv hur många eleverbjudanden du tackar ja till!

Om jobbet – sommarjobb

Det är inte lika vanligt med undervisning under sommaren som under skolterminerna. Det gör att antalet eleverbjudanden blir betydligt färre vilket minskar möjligheten till arbete under sommaren. Det finns däremot fortfarande en hel del familjer som vill ha hjälp under sommaren men det går inte att garantera att de kommer att stämma överens med var du bor och de ämnen du kan undervisa.

Vi rekommenderar därför att du söker ett annat jobb som ditt primära arbete under sommaren, sen kan du självklart även arbeta med att hjälpa elever vid sidan av det arbetet!

Anställningsavtal – har det kommit fram?

Du får inte någon bekräftelse när ditt anställningsavtal eller belastningsregister har kommit fram. Om du inte hör något annat har uppgifterna kommit fram! Du behöver alltså inte kontakta kontoret och fråga.

Belastningsregister – har det kommit fram?

Du får inte någon bekräftelse när ditt belastningsregister eller anställningsavtal har kommit fram. Om du inte hör något annat har uppgifterna kommit fram! Du behöver alltså inte kontakta kontoret och fråga.

Belastningsregister – hur gör jag

Utdrag ur belastningsregister

Gör så här:

 • I ditt anställningsmejl finns ditt anställningsavtal bifogat. Längst ner i samma dokument finns ditt utdrag ur belastningsregistret.
 • Skriv under blanketten.
 • Scanna in eller fotografera blanketten.
 • Bifoga blanketten i ett mejl till registerutdrag@polisen.se
 • Det är mycket viktigt att du inte öppnar kuvertet som du sen kommer att få ifrån polisen då utdraget förlorar sin giltighet om det öppnas av någon annan än arbetsgivaren och du behöver då skicka in en ny ansökan. Lägg kuvertet i ett nytt kuvert och posta det med mottagaren SmartStudies, Frejgatan 13, 114 79, Stockholm.

Do I have to be able to speak Swedish?

Unfortunately the teachers we employ have to able to speak Swedish. Many of our student are very young and therefore the education must be held in Swedish.

The only exception is if you apply for a specific student who specifically needs help in another language than Swedish AND you found the add on Arbetsförmedlingen.Gå tillbaka till ansökan för extrajobb.